14. Online "Koleksiyonluk Resim ve Hat" Müzayedemize 17 Şubat 2022 saat 21.00'a kadar internet sitemizden pey verebilirsiniz. 21.02 itibariyle canlı müzayede başlayacaktır. Komisyon Oranı %15 olup, fatura düzenlenmediği takdirde KDV indirimi uygulanır. ÖDEME SÜRESİ MÜZAYEDE BİTİMİNDEN SONRA 7 İŞ GÜNÜDÜR.
Müzayedemizde yer alan tüm resimler Yüksek Ressam/Restoratör Bayram KARŞİT tarafından ekspertiz edilip onaylanmıştır.
14. Online Müzayede 17 ŞUBAT PERŞEMBE günü saat 21.00'dan itibaren CANLI olarak devam edecektir. Her lotun ekranda kalma süresi 15 saniyedir. Lotlar sıra ile satışa çıkacak ve son 15 saniyede teklif gelmesi halinde her lot 10 saniye daha uzayacaktır.
Satışa çıkarılan tüm eserleri müzayede süresince Bağlarbaşı Mahallesi, Şahin Sokak, No. 11, Maltepe, İstanbul adresindeki ofisimizi ziyaret ederek inceleyebilirsiniz.
Ahmet Yakupoğlu, Duralit Üzeri Yağlıboya Tablo. 1975 "Kütahya"58x82 Cm Başyapıt
Ahmet Yakupoğlu (1920-2016): Çocukluk Ve Gençlik Yıllarını Kütahya’da Geçiren Ressam Yakupoğlu, Belirli Dönemlerde İstanbul Ve İzmir’de Yaşamış Olsa Da Doğup Büyüdüğü Şehir İle Bağlarını Hiçbir Zaman Koparmamıştır. İstanbul’da Eğitimini Tamamladıktan Sonra Kütahya’ya Dönen Yakupoğlu, Hocası Feyhaman Duran’ın Da Tavsiyesiyle Öğrencilik Yıllarında Kütahya’yı Tabiatı, Tarihî Dokusu Ve Mimarisini Temel Alarak Resmetmeye Başlamış, Ömrü Boyunca Da Buna Devam Etmiştir. Yakupoğlu’nun Gayelerinden Biri, Kütahya’nın Kendine Has Dokusunu Hiç Değilse Görsel Yönüyle Kurtarıp Bütün Hüviyetiyle Geleceğe Aktarmaktır. Bu Sebeple, İstanbul Resimlerinde Olduğu Gibi Bu Resimlerinde De Kütahya’nın Da Kaybolmaya Yüz Tutan Tabiî Güzelliği Ve Tarihî Dokusu Öne Çıkar. Kütahya Resimlerinde Murat Dağı, Kunduören Bahçeleri, Porsuk Deresi Gibi Manzaraların Yanı Sıra; Sokakları, Karakteristik Evleri, Türbe Ve Camileri İle Tarihî Güzelliklerini De Görmek Mümkündür.
Share
Ask a question
Ask a question
Share
Ask a question
Ask a question
Maide Arel, Tuval Üzeri Yağlıboya Tablo.35x45 Cm
Maide Arel(1907-1997): Sanayi-İ Nefise’de, Sonradan Gelini Olacağı Mehmet Ruhi Beyden Resim Dersleri Aldı. Sanat Öğrenimini Nazmi Ziya Ve Hikmet Onat Atölyelerinde Tamamladı. Paris’te Andre Lhote Akademisine Devam Etti. 1959’Da Eşi Şemsettin Arel İle Paris’te Ortak Sergi Açtı. Ayrıca Yine Paris’te Uluslararası Kadın Sanatçılar Kulübü’nün Karma Sergilerine Resim Verdi. Bu Sergilerden Bronz Madalya Aldı. Pek Çok Eseri Yurt İçi Ve Yurt Dışındaki Koleksiyonlar Ve Müzelerde Bulunmaktadır. Türkiye’de Kadın Sanatçılar Arasında Kübizmden Hareket Eden Ve Geometrik Soyutlama Getiren Bir Öncüdür. Kübist Üslüpta Figürü Kendi İçinde Geometrik Formlara Bölerek Ve Arı Renklerle Boyayarak Uyguladı. Simgeci Yanını Yöresel Motiflerle Besledi Ve Konumlama Konusunu Sanat Alanına Getirdi.
Share
Ask a question
Ask a question
Ertuğrul Ateş, Tuval Üzeri Yağlıboya Tablo. 130x160 Cm
Ertuğrul Ateş (1954): 1977 Yılında Gazi Eğitim Enstitüsü Resim Bölümü'nden Mezun Oldu. Aynı Yıl İngiltere'ye Giderek Kingsway Princeton Collage Ve Bethnal Green Institue'de Sanat Eğitimine Devam Etti. William Blake Ve Diğer İngiliz Romantiklerinden Etkilenerek, Romantik Sanat Üzerine Yoğunlaştı, İngiltere'deki Çalışmalarını 1979 Yılına Kadar Sürdürdü. İstanbul'daki İlk Sergisini 1980 Yılında Açtı. 1987 Yılında A.B.D' Ye Giderek New York'a Yerleşti. Ayni Yıl New York'ta Açtığı İkinci Sergisinden Hemen Sonra Başta Ahmet Ertegün Olmak Üzere 10 Kişilik Bir Koleksiyon Grubu İle Anlaşma İmzaladı. 1989 Yılında, New York Japon Kültür Merkezi'nde Bütün Dünyadan Sanatçılarla Karma Bir Resim Sergisine Katıldı. Mayıs Ayında Ismael Art Gallery'de İlk Kişisel Resim Sergisini Gerçekleştirdi. Bunu Los Angeles (1990), Ankara (1990), New York (1991), İstanbul (1991), New York (1992) Sergileri İzledi. Ünlü 57. Cadde Galeirileri'nden Terry Dintanfass Galerisi'ne Kabul Edildi. Ardından Barselona, Kopenhag Sergilerini Açtı. Chicago Modern Sanatlar Müzesi'nde "Yükselmekte Olan Sanatçılar" Sergisine Kabul Edildi. Miami, Dallas, Los Angeles, Chicago, Palm Beach, Boston, South Hampton, New York'ta Çok Sayıda Sergi Gerçekleştirdi. Sonraki Yıllarda Çeşitli Ülkelerde Sergiler Açan Ertuğrul Ateş, 2002 Yılında M.E.B. Akademi Hayat'ı Kurdu. Aynı Yıl Hürrem Sultan Dans Gösterisi'ni Sahneye Koydu. Sanatçı, 2003 Yılından Bu Yana Yaşamını İstanbul'da Sürdürmektedir.
Share
Ask a question
Ask a question
Fikret Öztürk, Duralit Üzeri Yağlıboya Tablo.30x40 Cm
Fikret Öztürk (1961): Eğitim: 1988, Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü Ödüller 1990 7. Yunus Emre Resim Yarışması 1990 19. Altın Kiraz Resim Festivali Yarışması 1995 Marshall Yarışmalı Sergi
Share
Ask a question
Ask a question
Ziyad Sultanov, Tuval Üzeri Yağlıboya Tablo.35x60 Cm
Ziyad Sultanov: 1959 Yılında Azerbaycan'ın Bakü Şehrinde Doğdu. 1986 Yılında Nasrettin Tusi Azerbaycan Devlet Üniversitesi Resim Bölümünü Üstün Başarı Derecesi İle Bitirdi. 1995 Yılında İstanbul’a Yerleşti. Çalışmalarına Kendi Atölyesinde Devam Etmektedir.
Share
Ask a question
Ask a question
Niko Fenerci, Tuval Üzeri Yağlıboya Tablo. -Antika Masif Çerçeve İçerisinde-80*80Cm
Share
Ask a question
Ask a question
Yüzbaşı Nuri (1868-?), Kağıt Üzeri Sulu Boya Tablo.13x20 Cm
Osman Nuri (1839?; İstanbul - 1906?), Türk ressam. Doğum ve ölüm tarihleri kesin olarak bilinmemekle beraber, sanatçının İstanbul'da doğduğu ve öğrenimini burada yaptığı bilinmektedir. "Mirat-ı Mektebi Harbiye" nin 279. sahifesindeki bilgiler bunu doğrulamaktadır. İstanbul Sultanahmetli olduğu da burada kaynaklıdır. 1857'de Harbiye dördüncü sınıfında iken Sultan Abdülmecid ve Sultan Abdülaziz'e yaver ve ressam olarak saraya alındığı da buradan öğrenilmektedir. Bu görevinde miralaylığa (Albay) kadar yükselen sanatçı bundan sonra mirliva (Tuğgeneral) rütbesi ile Harbiye ve Kuleli resim öğretmenliğine atandı. Osman Nuri Paşa, Türk resinde ilk kez kahramanlık içeren bir konuda eser veren sanatçıdır.[kaynak belirtilmeli] Osman Nuri Paşa'nın Preveze Deniz Savaşı'nı canlandıran tablosu "Preveze" adlı tablosu, sanat yönünden olmasa bile, bu yönü ile sanat tarihinde özel bir yer tutar. Ertuğrul adlı tablosunun ise daha olgun döneminde ve biraz daha ustaca yapıldığı görülmektedir. Osman Nuri Paşa Avrupa'da da resim öğrenimi yaptı. Yağlıboya tuvalleri dışındaki diğer çalışmaları, kendisinin ileri bir tekniğe sahip iyi bir hoca olduğunu ortaya koymaktadır. Sami Yetik'in ilk resim öğretmeni olan Osman Nuri Paşa, Ahmet Ziya Akbulut, Hoca Ali Rıza ve Hüseyin Zekai Paşa’nın da resim öğretmenliğini yaptı. Daha çok, sanatı tanıtmak ve sevdirmek alanında büyük hizmetlerde bulundu. Osman Nuri Paşa, Peyzaj Osman Nuri Paşa, Kuleli Askeri Lisesi’nde, resme yetenekli gördüğü öğrencileri not eder, daha sonra Harbiye Mektebi’ne geçtikleri zaman onları Harbiye Resim Atölyesine devam ettirirdi.
Share
Ask a question
Ask a question
Şefik Bursalı, Kağıt Üzeri Sulu Boya Tablo.25x35 Cm
Şefik Bursalı (1903-1990): 1903 Yılında Bursa'da Doğdu. Sanayi-İ Nefise Mektebini Birincilikle Bitirdi. Hocaları Olan İbrahim Çallı, Hikmet Onat, Feyhaman Duran, Namık İsmail Ve Avni Lifij'in Kurduğu Türk Ressamlar Birliğinin Sergilerine Henüz Öğrenci İken Davet Edildi Ve Katıldı. 1930 Yılında Açılan Avrupa Konkurunu Birincilikle Kazandı. Özellikle 1934-1936 Yıllarında Bulunduğu Konya'da, Buranın Step Karakteristiğini, Selçuk Ve Mevlana Kalıntılarını Yansıttığı Eserleriyle Büyük Ün Yaptı. 1937-1938 Yıllarında Atatürk'ün Arzusuyla Eserleri Sovyetler Birliği'nin Moskova, Leningrad Ve Kiev Şehirlerinde; Ayrıca Avrupa'da Bükreş, Belgrad, Atina Ve Paris'te Sergilendi. Daha Sonra Hollanda, Belçika Ve Avusturya (Viyana)'Da Sergiler Devam Etti. Tüm Avrupa'da Çok Olumlu Eleştiriler Aldı. 1936 Yılında Öğretim Üyesi Olarak Atandığı Güzel Sanatlar Akademisinde 30 Yıl Hocalık Yaptı. Devlet Resim Ve Heykel Sergilerinde 1966, 1973, 1980 Ve 1982 Yıllarında Ödül Aldı. 1986'Da Kültür Bakanlığı Kültür Ve Sanat Büyük Ödülü'ne Değer Görüldü. 1987'De Mimar Sinan Üniversitesi Kararıyla Sanatçıya Profesörlük Ünvanı Verildi. Bursa'da Doğduğu Sokağa Ve Belediye Sanat Galerisine Adı Verildi. Kültür Parka Ve Bursa Sanat Galerisine Büstleri Dikildi. Sanatçı, 20 Nisan 1990 Tarihinde Vefat Etti.
Share
Ask a question
Ask a question
Hasan Kavruk, Duralit Üzeri Yağlıboya Tablo.50x60 Cm
Hasan Kavruk: İlköğrenimini Konya'da Yaptı. Ankara Gazi Eğitim Enstitüsü Resim-İş Bölümü'nü 1943'De Bitirdi. Silifke, Samsun Ve İstanbul'da Resim Öğretmeni Olarak Çalıştı. 1947'De Meb Tarafından Gönderildiği Paris'te, İki Yıl Andre Lhote Atölyesi'ne Devam Etti. Aynı Dönemde Paris Güzel Sanatlar Yüksek Okulu'nda Fresk İhtisası Yaptı. Jean Lombard İle Soyut Resim Konusunda Çalıştı. Bir Ara Fernand Leger Atölyesi'ne Devam Etti. 1949'Da Türkiye'ye Döndü. Sanatçı Hasan Kavruk 1953'E Kadar İstanbul Çapa Eğitim Enstitüsü Resim Atölyesi Şefliği Yaptı. İbrahim Çallı Ve Mahmut Cüda İle Türk Ressamlar Cemiyeti'ni Kurdu. Uzun Süre Meb Genel Müfettişliği Görevini Sürdürdü. 1965'De İstanbul Devlet Güzel Sanatlar Akademisi Resim Bölümü'ne Öğretim Görevlisi Olarak Atandı. 1966 Yılında İdgsa Tarafından "Yılın Ressamı" Seçildi. 1982'De Emekliye Ayrıldı. Hasan Kavruk, Soyutçu Sanat Anlayışını Renk Tonlarının Karşılıklı İlişkileri Ve Birbirini Tamamlayıcı Değerleri Açısından Uygulayan Yapıtlarında, Özgür Ve Serbest Bir Sanatçı Yorumunu Gündeme Getirir. Bu Yönüyle, Özellikle Genç Sanatçı Kuşakları Üzerinde Etkili Olmuştur.
Share
Ask a question
Ask a question
Ahmet Yeşil, Tuval Üzeri Yağlıboya Tablo.65x80 Cm
Ahmet Yeşil: 1954 Yılında Mersin’de Doğan Ahmet Yeşil, Mersin’de Yaşıyor Ve Çalışıyor. 1973 – 1985 Ressam Nuri Abaç, İlhan Çevik Ve Ernür Tüzün’den Resim Eğitimi Aldı. 2015 – Anadolu Üniversitesi Sosyoloji Bölümü. Türkiye’de Birçok Özel Koleksiyonda Yapıtları Yer Alan Sanatçının, Almanya, Amerika, Kanada, Hollanda, İngiltere Başta Olmak Üzere Önemli Yabancı Koleksiyonlarda Da Eserleri Bulunmaktadır. Ahmet Yeşil, Unicef Uluslararası Plastik Sanatlar Derneği Üyesidir; Şimdiye Kadar 105 Kişisel Sergi Açtı, 297 Karma Ve Yarışma Sergisine Katıldı. Ulusal Ve Uluslararası Yarışmalarda 24 Ödül Aldı.
Share
Ask a question
Ask a question
Share
Ask a question
Ask a question
Ayetullah Sümer, "Ağaçlı Yol", Duralit Üzeri Yağlıboya Tablo.32x40 Cm
Ayetullah Sümer (1905-1979): 1905 Yılında İzmir'de Doğan Sümer İlk Ve Orta Öğrenimini Burada Yaptıktan Sonra 1925-1928 Yılları Arasında Marsilya Ticaret Okulu'nda Öğrenim Görmüştür. Bu Arada Theophile Berengier Atölyesine Devam Etmiş Ve Bundan Sonra Devlet Hesabına Öğrenim İçin Paris'e Gitmiş, Buradan P. Baudovin Atölyesinde Çalışmıştır. Bu Dönemde Paris'de Katıldığı Bir Yarışmada Gümüş Madalya Almıştır. Devlet Güzel Sanatlar Akademisi'nde Uzun Yıllar Öğretim Üyeliği Yapan Ayetullah Sümer Bizdeki Empresyonist Kuşağın İçerisinde Yer Almaktadır. İçte Ve Dışita Bir Çok Karma Sergilere Eser Veren, Ara Sıra Özel Sergiler Düzenleyen Ayetullah Sümer'in Başta Resim Ve Heykel Müzesi'nde Olmak Üzere Pek Çok Resmi Ve Özel Koleksiyonlarda Eserleri Bulunmaktadır. 1979 Yılında Kaybettiğimiz Sanatçının 1934'Te Galatasaray Sergisinde Sergilediği "Daktilo" Adlı Kompozisyonu Da O Günlerde Heyecan Yaratan Bir Çalışmasıdır.
Share
Ask a question
Ask a question
Ahmet Birol Can, Tuval Üzeri Yağlıboya Tablo. -Antika Çerçevesinde-40x68 Cm dönem Antika çerçeve muhteşem eser
Share
Ask a question
Ask a question
Yüzbaşı Nuri (1868-?), Kağıt Üzeri Sulu Boya Tablo.13x18 Cm
Osman Nuri (1839?; İstanbul - 1906?), Türk ressam. Doğum ve ölüm tarihleri kesin olarak bilinmemekle beraber, sanatçının İstanbul'da doğduğu ve öğrenimini burada yaptığı bilinmektedir. "Mirat-ı Mektebi Harbiye" nin 279. sahifesindeki bilgiler bunu doğrulamaktadır. İstanbul Sultanahmetli olduğu da burada kaynaklıdır. 1857'de Harbiye dördüncü sınıfında iken Sultan Abdülmecid ve Sultan Abdülaziz'e yaver ve ressam olarak saraya alındığı da buradan öğrenilmektedir. Bu görevinde miralaylığa (Albay) kadar yükselen sanatçı bundan sonra mirliva (Tuğgeneral) rütbesi ile Harbiye ve Kuleli resim öğretmenliğine atandı. Osman Nuri Paşa, Türk resinde ilk kez kahramanlık içeren bir konuda eser veren sanatçıdır.[kaynak belirtilmeli] Osman Nuri Paşa'nın Preveze Deniz Savaşı'nı canlandıran tablosu "Preveze" adlı tablosu, sanat yönünden olmasa bile, bu yönü ile sanat tarihinde özel bir yer tutar. Ertuğrul adlı tablosunun ise daha olgun döneminde ve biraz daha ustaca yapıldığı görülmektedir. Osman Nuri Paşa Avrupa'da da resim öğrenimi yaptı. Yağlıboya tuvalleri dışındaki diğer çalışmaları, kendisinin ileri bir tekniğe sahip iyi bir hoca olduğunu ortaya koymaktadır. Sami Yetik'in ilk resim öğretmeni olan Osman Nuri Paşa, Ahmet Ziya Akbulut, Hoca Ali Rıza ve Hüseyin Zekai Paşa’nın da resim öğretmenliğini yaptı. Daha çok, sanatı tanıtmak ve sevdirmek alanında büyük hizmetlerde bulundu. Osman Nuri Paşa, Peyzaj Osman Nuri Paşa, Kuleli Askeri Lisesi’nde, resme yetenekli gördüğü öğrencileri not eder, daha sonra Harbiye Mektebi’ne geçtikleri zaman onları Harbiye Resim Atölyesine devam ettirirdi.
Share
Ask a question
Ask a question
Neslihan Can, Kağıt Üzeri Karakalem Tablo.50x70 Cm
Neslihan Can (1979): Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi'ni Bitirdi. Yurtiçinde Dokuz Kişisel Sergi Açtı. Çalışmalarını Serbest Olarak Sürdürmektedir.
Share
Ask a question
Ask a question
Yalçın Gökçebağ, Tuval Üzeri Yağlıboya Tablo.60x80 Cm
Yalçın Gökçebağ (1944): 1958 Yılında İstanbul Çapa Resim Seminerine Katılan Yalçın Gökçebağ, 1963 Yılında Ankara Gazi Eğitim Enstitüsü Resim Bölümü'nden Mezun Oldu. 1990 Yılında Odtü Güzel Sanatlar Bölümü'nde Öğretim Görevlisi Olarak Çalışmaya Başladı. 12'Si Yurtdışında Olmak Üzere Toplam 50'Ye Yakın Kişisel Sergi Açtı, Çok Sayıda Karma Sergiye Katıldı. 6 Yarışmalı Sergide Ödül Kazanan Sanatçının Ödülleri Arasında Dyo Resim Ve Heykel Ödülü Ve Devlet Resim Ve Heykel Başarı Ödülleri Sayılabilir. Sanatını Doğadan Bir Senfoni Olarak Yorumlayan Gökçebağ'ın Resimlerinde Renk Bütüne, İnce Fırça İşçiliği Renge Egemendir. Halen Odtü'deki Görevine Devam Etmektedir.
Share
Ask a question
Ask a question
Orhan Benli, "Kediler", Tuval Üzeri Yağlıboya Tablo.25x30 Cm
Orhan Benli(1954): 1973'Te İstanbul İlköğretmen Okulu Resim Seminerini Bitirdi. Bir Süre Öğretmenlik Yaptı. Marmara Üniversitesi Atatürk Eğitim Fakültesi Resim Bölümü. 1970'Lerin Başında Başlayan Resim Serüveni Süresince İlk Kişisel Sergisini 1987'De Ankara'da (Turkuvaz) Açan Sanatçı, Yetmişin Üzerinde Karma Ve Kişisel Sergiye Katılmıştır Ve Çok Sayıda Ödül Kazandı. Çocukluğu Çukurova'nın Toros Dağları'nda Geçti. Yaşadığı İstanbul Dinamizmi Ve Çukurova Dinginliği Arasında Mekik Dokuyan Kişiliği; Sanat Sezgisi Ve Derin Kavrayışı İle Harmanlanır. Orhan Benli'nin Resminde Renk Merkezi Bir Yerdedir. İçgüdü Ve Sağduyuyla Oluşturulan Kompozisyonda Her Renk Kendine Ait Bir Ruh Taşır. Figürler İse Rengin Teslim Ettiği Öğeler Haline Gelir. Çoğul, Güçlü, İçten, Sağlam Ve Geleceği Olan Resimlerdir Geriye Kalan.. Sanatçı İstanbul'da Yaşıyor.
Share
Ask a question
Ask a question
Share
Ask a question
Ask a question
Mustafa Turgut Tokad, 1943, Tuval Üzeri Yağlıboya Tablo.40x48 Cm
Mustafa Turgut Tok'ad(1901-1988): Sanayi-İ Nefise'de Hikmet Onat Ve İbrahim Çallı Atölyelerinde Sanat Öğrenimi Görürken, Edebiyat Fakültesinin Felsefe Bölümüne De Devam Etti. Haydarpaşa Tıp Fakültesinde, Prof. Nurettin Ali İle Anatomi Çalışmaları Yaptı. Şark Tezyini Sanatlar Müessesesinde Tezhip Öğrendi. 1918'De Arkadaşı İhsan Bey İle Çemberlitaş'ta Serbest Resim Atölyesi'ni Kurdu. Bu Atölyede Hoca Ali Rıza, Avni Lifij Ve Ruhi Arel Gibi Hocalar Ders Verdi. 1924'Te İzmir Erkek Lisesinde Resim Öğretmenliğine Başladı. Bir Ara Nazmi Ziya İle Doğadan Etütler Yaptı. Emekli Olduğu 1950'Ye Kadar, Anadolu'nun Değişik Yörelerinde Öğretmenlik Mesleğini Sürdürdü. Devlet Sergilerine Katıldı. Resim Çalışmalarının Yanında Heykel İle De İlgilendi. Resim Terbiyesi Ve Tekniği İsimli Bir Kitap Yayımladı. İzlenimci Resim Anlayışını, Yenilikçi Yönde Uyguladı. Ölü Doğa Resimlerinde, Biçimleri, Ard-İzlenimci Yönteme Uygun Bir Teknikle Ele Aldı.
Share
Ask a question
Ask a question
Türker Güneşoğlu, Tuval Üzeri Yağlıboya Tablo.20x30 Cm
Türker Güneşoğlu: 1951 Yılında Tokat'ta Doğdu. Küçük Yaşlarda Resim Yapmaya Başlayan Sanatçı, Resimlerinde Genellikle Peyzaj, Natürmort Ve İstanbul'u Konu Edindi. Çeşitli Koleksiyonlarda Eserleri Yer Almaktadır.
Share
Ask a question
Ask a question
Ali Demir, Tuval Üzeri Yağlıboya Tablo. 20x20 Cm
Ali Demir(1931-2015): Ali Demir, 1947'Den Beri, Profesyonel Anlamda Resimle Uğraşıyor. Sanatçının 1968'Den Bu Yana Yaptığı Resimler, Anadolu'dan İzlenimlerle Oluşmuştur. Eserlerinde Kahverengi Ve Tonları Çok Kullanılmış Ve Sanatçının Biçiminin Oluşmasında Bu Rengin Özel Bir İşlevi Olmuştur. Yurt İçi Ve Yurt Dışı 100'Ü Aşkın Kişisel Sergi Düzenlemiş, Katıldığı Yarışmalı Sergilerde Dört Ödülle Ödüllendirilmiş Olan Sanatçı, "İnsanımız Ve Doğamızdaki Özgün Ulusal Kimlikli Dokuyu Çalışıp, Sonuçta Bizim Resmimizi Oluşturmak İstedim'' Demektedir.
Share
Ask a question
Ask a question
Yüzbaşı Nuri, Kağıt Üzeri Sulu Boya Tablo.10x17 Cm
Osman Nuri (1839?; İstanbul - 1906?), Türk ressam. Doğum ve ölüm tarihleri kesin olarak bilinmemekle beraber, sanatçının İstanbul'da doğduğu ve öğrenimini burada yaptığı bilinmektedir. "Mirat-ı Mektebi Harbiye" nin 279. sahifesindeki bilgiler bunu doğrulamaktadır. İstanbul Sultanahmetli olduğu da burada kaynaklıdır. 1857'de Harbiye dördüncü sınıfında iken Sultan Abdülmecid ve Sultan Abdülaziz'e yaver ve ressam olarak saraya alındığı da buradan öğrenilmektedir. Bu görevinde miralaylığa (Albay) kadar yükselen sanatçı bundan sonra mirliva (Tuğgeneral) rütbesi ile Harbiye ve Kuleli resim öğretmenliğine atandı. Osman Nuri Paşa, Türk resinde ilk kez kahramanlık içeren bir konuda eser veren sanatçıdır.[kaynak belirtilmeli] Osman Nuri Paşa'nın Preveze Deniz Savaşı'nı canlandıran tablosu "Preveze" adlı tablosu, sanat yönünden olmasa bile, bu yönü ile sanat tarihinde özel bir yer tutar. Ertuğrul adlı tablosunun ise daha olgun döneminde ve biraz daha ustaca yapıldığı görülmektedir. Osman Nuri Paşa Avrupa'da da resim öğrenimi yaptı. Yağlıboya tuvalleri dışındaki diğer çalışmaları, kendisinin ileri bir tekniğe sahip iyi bir hoca olduğunu ortaya koymaktadır. Sami Yetik'in ilk resim öğretmeni olan Osman Nuri Paşa, Ahmet Ziya Akbulut, Hoca Ali Rıza ve Hüseyin Zekai Paşa’nın da resim öğretmenliğini yaptı. Daha çok, sanatı tanıtmak ve sevdirmek alanında büyük hizmetlerde bulundu. Osman Nuri Paşa, Peyzaj Osman Nuri Paşa, Kuleli Askeri Lisesi’nde, resme yetenekli gördüğü öğrencileri not eder, daha sonra Harbiye Mektebi’ne geçtikleri zaman onları Harbiye Resim Atölyesine devam ettirirdi.
Share
Ask a question
Ask a question
Share
Ask a question
Ask a question
Ergin İnan, "Düş Bahçesi Böcek Iıı", 2021. (Baskı Tuvale Marufle Edilmiştir.) 69x69 Cm
Ergin İnan: 1943 Yılında Malatya’da Doğdu. 1968’De İstanbul Devlet Güzel Sanatlar Akademisi (Şimdiki Adıyla Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi) Resim Bölümü’nü Bitirdi. Salzburg Yaz Akademisi’nde Prof. Emilio Vedova İle Münih’de Prof. Mac Zimmerman İle Çalıştı. 1985–1986 Yılları Arasında Berlin Güzel Sanatlar Yüksek Okulu’nda Konuk Profesör Olarak Bulundu. Ergin İnan’ın Sanatı, Var Oluşla Yok Oluş Arasındaki Meta-Fizik Anlamın Kendi Bakış Açısından İrdelenip Yorumlanmasına Dayanmaktadır. Resimlerinde, Doğu Ve Batı Kültürlerinin Sentez Arayışları Gözlemlenir. 1970’Lerden Başlayarak Böcekleri Ve İnsan Figürlerini İşlediği Eserlerinde, İmgeler Arasında Kurulan Görsel Ve Simgesel İlişkileri Yansıtır. Bunların Yanı Sıra Zaman Zaman Eski Uygarlıklardan Aldığı Kültürel İmgelere De Yer Vererek Bunları Aynı Sanatsal Bağlamda Değerlendirmiştir. Eserlerinde Çok Farklı Malzeme Ve Teknikten Yararlanan İnan, Tuvalin Yanı Sıra Ahşap, Duralit, Kağıt Ya Da El Yapımı Özel Kağıtlar Vb. Taşıyıcılar Üstüne Yağlıboya, Suluboya, Tempera, Renkli Mürekkep Ve Kolaj Gibi Değişik Teknik Ve Malzemeler Kullanır. Eserleri Yurtiçi Ve Yurtdışında Almanya, Norveç, İngiltere, Belçika, Hollanda, Japonya Gibi Ülkelerin Müzelerinde Ve Çok Sayıda Özel Koleksiyonlarda Yer Almaktadır. Çalışmalarını İstanbul Ve Berlin’de Sürdürmektedir.
Share
Ask a question
Ask a question
Şahin Paksoy, Tuval Üzeri Yağlıboya Tablo.50x70 Cm
Şahin Paksoy (1952): Türkiye’deki Çok Çeşitli Kültürlerin İçinden Çıkan Ve Bu Toprakların Meydana Getirdiği Özellikleri Kullanarak, Hayal Süzgecinden Geçen İmleri Yapıtına Aktarıyor Sanatçı… Bu Oluşumu Yaratabilmek İçin Orta Asya’ya, Anadolu’ya, Bizans’a, Selçuklu’ya Ve Osmanlı’ya Bakıyor. Onların Resmi Değerlendirme Tarzını Kendi Hayal Dünyasında Kurup, Çağdaş Türk Resmini Ortaya Koymaya Çalışıyor. Kısılan Gözlerde Bazen Osmanlı Minyatürleri, Bazen Bizans İkonaları, Bazen İse Selçuklu Halıları Bizi Karşılıyor.
Share
Ask a question
Ask a question
Türker Güneşoğlu, "Ayasofya", Tuval Üzeri Yağlıboya Tablo.100x100 Cm
Türker Güneşoğlu: 1951 Yılında Tokat'ta Doğdu. Küçük Yaşlarda Resim Yapmaya Başlayan Sanatçı, Resimlerinde Genellikle Peyzaj, Natürmort Ve İstanbul'u Konu Edindi. Çeşitli Koleksiyonlarda Eserleri Yer Almaktadır.
Share
Ask a question
Ask a question
Share
Ask a question
Ask a question
Share
Ask a question
Ask a question
Share
Ask a question
Ask a question
İbrahim Balaban 1953, Kağıt Üzeri Çini Mürekkebi.16x20 Cm
İbrahim Balaban (1921-2019): 1953 Yılında İlk Kişisel Sergisini İstanbul’da Açtı. 1962 Yılında “Yeni Dal Grubu” Sergisi Kapatıldı Ve Ressam Arkadaşlarıyla Birikte Tutuklanarak Balmumcu Kışla’sına Kapatıldı Ve Askeri Mahkeme’ce Yargılandı. Balaban, Bu Güne Kadar “Şair Baba”Sının İstediği Gibi “Kan Gütmeden” 2000 Den Fazla Tablo Ve Bunun Birkaç Katı Kadar Desen Üreterek 30’U Aşkın Kişisel Sergi Açtı, Birçok Karma Ve Grup Sergilerine Katıldı. Ayrıca; Anılar, Denemeler (Resim Sanatı Üzerine), Hikayeler Ve İkisi Roman Olmak Üzere Yayınlanmış 12 Kitabı Vardır. 1953 Yılında Açıldığı İlk Kişisel Sergisinin Ardından; Bu Güne Değin 30'Dan Fazla Kişisel Sergi İle Birlikte 2000 ‘Nin Üzerinde Resim Ve Bunların Birkaç Katı Desen Yapar. Bir Çok Karma Ve Grup Sergilerine Katılır. Yaşantılarının Yazma Serüveninde Anılar, Resim Sanatı Üzerine Denemeler, Hikayeler Ve İkisi De Roman Olan 12 Kitabı Basılır. 2007 Yılında Reis Çelik' İn Yönettiği Mülteci Filminde Bir Nakkaşçı Rolünü Canlandırır. Tabloları Bir Çok Koleksiyonda Yer Alan Balaban 1996 Da Unesco Uluslar Arası Plastik Sanatlar Derneği'nin Onur Üyesi Olmuş. Pek Çok Ödülün Yanı Sıra Fahri Doktora Ve Profösörlük Ünvanı Verilmiştir. Kürsülerde Türk Resmini Ve Türk Sanatını Anlatmıştır. İstanbul Da Cihangir'de Ki Evinde ‘Gölge Etme Başka İhsan İstemem' Sözünü Hatırlatan Diyojen Gibi Yaşadığı Evinde Büyük Bir Yaşam Sevinciyle Çalışmalarına Devam Etmektedir.
Share
Ask a question
Ask a question
Mustafa Eldeniz, "Mevleviler", Tuval Üzeri Yağlıboya Tablo.60x90 Cm
Mustafa Eldeniz: 1969 Yılında Edirne ‘De Doğdu. Eğitimini Edirne’de Tamamladı. Mustafa Eldeniz 1986 – 1991 Yılları Arasında Basın Ressamlığı Yaptı. 1991 Yılından İtibaren Yağlıboya Resim Çalışmalarını Yoğunlaştırdı. Eserleri Üç Kişisel Ve Sekiz Karma Sergide Yer Aldı. Ulusal Bir Televizyon Kanalında Eğitim Amaçlı Resim Programları Yaptı. Realizmin Etkisinde Kalarak Deniz Ve Figür Kompozisyonlarında; Tekniğini Ve Renk Armonisini Ustaca Kullandığını Görebilirsiniz. Eserleri Almanya, Rusya Ve Amerika Başta Olmak Üzere Birçok Ülkedeki Koleksiyonlarda Yerini Aldı. Halen İstanbul'daki Atölyesinde Çalışmalarına Devam Etmektedir.
Share
Ask a question
Ask a question
Share
Ask a question
Ask a question
Share
Ask a question
Ask a question
Share
Ask a question
Ask a question
Share
Ask a question
Ask a question
Share
Ask a question
Ask a question
İbrahim Balaban, Karton Üzeri Karışık Teknik.35x45 Cm
İbrahim Balaban (1921-2019): 1953 Yılında İlk Kişisel Sergisini İstanbul’da Açtı. 1962 Yılında “Yeni Dal Grubu” Sergisi Kapatıldı Ve Ressam Arkadaşlarıyla Birikte Tutuklanarak Balmumcu Kışla’sına Kapatıldı Ve Askeri Mahkeme’ce Yargılandı. Balaban, Bu Güne Kadar “Şair Baba”Sının İstediği Gibi “Kan Gütmeden” 2000 Den Fazla Tablo Ve Bunun Birkaç Katı Kadar Desen Üreterek 30’U Aşkın Kişisel Sergi Açtı, Birçok Karma Ve Grup Sergilerine Katıldı. Ayrıca; Anılar, Denemeler (Resim Sanatı Üzerine), Hikayeler Ve İkisi Roman Olmak Üzere Yayınlanmış 12 Kitabı Vardır. 1953 Yılında Açıldığı İlk Kişisel Sergisinin Ardından; Bu Güne Değin 30'Dan Fazla Kişisel Sergi İle Birlikte 2000 ‘Nin Üzerinde Resim Ve Bunların Birkaç Katı Desen Yapar. Bir Çok Karma Ve Grup Sergilerine Katılır. Yaşantılarının Yazma Serüveninde Anılar, Resim Sanatı Üzerine Denemeler, Hikayeler Ve İkisi De Roman Olan 12 Kitabı Basılır. 2007 Yılında Reis Çelik' İn Yönettiği Mülteci Filminde Bir Nakkaşçı Rolünü Canlandırır. Tabloları Bir Çok Koleksiyonda Yer Alan Balaban 1996 Da Unesco Uluslar Arası Plastik Sanatlar Derneği'nin Onur Üyesi Olmuş. Pek Çok Ödülün Yanı Sıra Fahri Doktora Ve Profösörlük Ünvanı Verilmiştir. Kürsülerde Türk Resmini Ve Türk Sanatını Anlatmıştır. İstanbul Da Cihangir'de Ki Evinde ‘Gölge Etme Başka İhsan İstemem' Sözünü Hatırlatan Diyojen Gibi Yaşadığı Evinde Büyük Bir Yaşam Sevinciyle Çalışmalarına Devam Etmektedir.
Share
Ask a question
Ask a question
Share
Ask a question
Ask a question
Yaşar Çallı, Duralit Üzeri Yağlıboya Tablo. 1985 55x70 Cm İbrahim Çallı’nın oğlu
Share
Ask a question
Ask a question
Kadri Aytolon, Karton Üzeri Suluboya Tablo25x35 Cm
Türk Ressam Kadri Aytolon 1873 İstanbul doğumludur. Gençlik yıllarında Mühendishane-i Berr-i Hümayun’da veznedarlık yaptı. Eğitim için yurtdışına gönderildi. Çeşitli ülkeleri gezerek resim çalışmalarını sürdürdü. İkisi kişisel, ikisi karma olmak üzere toplam dört sergi açtı. 33 yaşında evlendi. Önce Fatih’te, daha sonra Üsküdar’ın çeşitli semtlerinde oturdu. Sabriye, Belkıs ve İsmet adlarında üç kız çocuğu babası oldu. Büyük kızı Sabriye’yi menenjitten kaybetti. Bundan sonraki günlerde eşinden ayrıldı. 1930’lu yıllarda ikinci evliliğini yaptı. 1920’li yılların sonlarında şimdiki İstanbul Teknik Üniversitesi’nin bulunduğu yerdeki Fen Tatbikat Okulu’nda memurluk yaptı. Resimlerinde İstanbul ve Marmara Bölgesi tasvirleri çalıştı. Sağlam ve sade bir fırçaya sahip olan sanatçı 1957 yılında İstanbul’da öldü.
Share
Ask a question
Ask a question
Share
Ask a question
Ask a question
Share
Ask a question
Ask a question
Şeref Renkgörür, Karton Üzeri Suluboya35x50 Cm
Şerif Renkgörür (1887 – 1947) Türk ressam Şerif Renkgörür 1887’de İstanbul’da doğdu. 1907’de Harbiye’den teğmen olarak mezun olmuş ve İşkodra’ya atanmıştır. Balkan Harbinde esir düşmüş ve esaretten döndüğünde askerlikten ayrılarak sanatla ilgilenmeye başlamıştır. Daha öğrencilik yıllarında resim çalışmaları ile dikkati çeken sanatçı Harbiye’de Halil Paşa atölyesinde sanatını geliştirme fırsatı bulmuştur. 1913’te Avrupa’ya giderek Münih ve Paris gibi sanat şehirlerinde incelemeler yaparak kendini geliştirmiştir. Bu süre içerisinde resim yapıp satarak eğitimini ve incelemelerini sürdürmeyi başarmıştır. Asker Ressamlar Sanat Derneğinin ve Halkevleri Resim Birliğinin üyesi olan sanatçı bu kuruluşların düzenlediği bütün sergilere katılmıştır. Özellikle suluboya çalışmaları ile tanınmış olan sanatçının pek çok koleksiyonda yer alan yağlı boya tabloları da bulunmaktadır. Sık sık İstanbul’a resim yapmaya gittiğinde sağlığına pek dikkat etmeksizin yoğun bir tempoyla çalışması sağlığının ciddi bir biçimde bozulmasına neden olmuştur. İlerleyen hastalığını tüm tedavi çabaları sonuçsuz kalmış ve 1947’de Ankara’da vefat etmiştir. Empresyonizme yatkın bir üslubu olan sanatçının eserleri bir çok kurumsal ve özel koleksiyonlarda yer almaktadır.
Share
Ask a question
Ask a question
Van Oven, Tuval Üzeri Yağlıboya Tablo. Asırlık73x92 Cm koleksiyon degeri çok yüksek bir eser Avrupa fiyatlatları oldukça yüksek müzelik
Coen VAN FIRIN (1883-1963) (Hollanda) 1883 doğumlu bir sanatçıdır Bu sanatçının bir eseri için web sitesinde şimdiye kadar kaydedilen en eski müzayede sonucu 2001 yılında Ellekilde Auktionshus'ta satılan bir tablodur ve en son müzayede sonucu 2020'de satılan bir tablo. Artprice.com'da sanatçının beş adet eseri satılmış ortala değerleri 15,000-30,000 Euro aralıgında satılmıştır
Share
Ask a question
Ask a question
Share
Ask a question
Ask a question
Faruk Cimok, Palet Üzeri Yağlıboya, Koleksiyonluk35x50 Cm palet ölçüsü
Ressam Namık İsmail, Hüseyin Avni Lifij, Şevket Dağ gibi Kafkasya kökenli olup 1956 yılında Hatay-Reyhanlı’da doğdu. 1979 Devlet Güzel Sanatlar Akademisi Resim Bölümü’nden mezun oldu. Aynı yıl ilk kişisel sergisini açtı. O tarihten günümüze kadar 23 kişisel sergi ile sanat severlerle buluştu. Halen Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi’nde ve özel atölyesinde çalışmalarını sürdürmektedir. Faruk Cimok bu son dönem çalışmalarıyla, günlük yaşamdan kesitleri, evrensel sanat imgesine dönüştürerek döneminin en güzel örneklerini çok figürlü, çok boyutlu çalışmaları ile sanatsaeverleriyle buluşturuyor. Sanatçı için bu kenti resmetmek aynı zamanda yaşadığı ana, mekana, çağa tanıklık etmeki yıllar sonrasına hatırlanacak görüntüler bırakmak anlamına da geliyor.
Share
Ask a question
Ask a question
Kadri Aytolon, Karton Üzeri Suluboya Tablo24x34 Cm
Türk Ressam Kadri Aytolon 1873 İstanbul doğumludur. Gençlik yıllarında Mühendishane-i Berr-i Hümayun’da veznedarlık yaptı. Eğitim için yurtdışına gönderildi. Çeşitli ülkeleri gezerek resim çalışmalarını sürdürdü. İkisi kişisel, ikisi karma olmak üzere toplam dört sergi açtı. 33 yaşında evlendi. Önce Fatih’te, daha sonra Üsküdar’ın çeşitli semtlerinde oturdu. Sabriye, Belkıs ve İsmet adlarında üç kız çocuğu babası oldu. Büyük kızı Sabriye’yi menenjitten kaybetti. Bundan sonraki günlerde eşinden ayrıldı. 1930’lu yıllarda ikinci evliliğini yaptı. 1920’li yılların sonlarında şimdiki İstanbul Teknik Üniversitesi’nin bulunduğu yerdeki Fen Tatbikat Okulu’nda memurluk yaptı. Resimlerinde İstanbul ve Marmara Bölgesi tasvirleri çalıştı. Sağlam ve sade bir fırçaya sahip olan sanatçı 1957 yılında İstanbul’da öldü.
Share
Ask a question
Ask a question
Share
Ask a question
Ask a question